ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ

ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ

Για ένα τέλειο βάψιμο σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου απαιτείται σωστή προετοιμασία και μια λεία καλά δουλεμένη επιφάνεια ώστε να βαφτεί άψογα. Αν υπάρχουν τρύπες, ξεφλουδίσματα ή άλλες φθορές δε θα γίνει σωστά το βάψιμο. Οπότε πρώτα πρώτα πρέπει να φροντίσετε τη βάση με ένα καλό σπατουλάρισμα και τρίψιμο της επιφάνειας. 

 

Υλικα για σπατουλαρισμα τοιχου

Το σπατουλάρισμα τοίχου είναι εύκολο  καθώς δεν απαιτείται κάποιο ειδικό εργαλείο παραμόνο στόκος, σπάτουλα και γυαλόχαρτα. Οπότε το μόνο που αρκεί είναι να προμηθευτείτε 1 σακουλάκι στόκο, κατά προτίμηση άσπρο ώστε να μην έχετε πρόβλημα μετά με το χρώμα, μια σπάτουλα και 2 γυαλόχαρτα, ένα λεπτό και ένα χοντρό. Με το χοντρό θα λειαίνετε όλη την επιφάνεια και με το λεπτό τις λεπτομέρειες. 

 

Σπατουλαρίσματα – πως γίνονται;
Το μυστικό για τέλεια επαγγελματικά σπατουλαρίσματα που θα κάνουν το βάψιμο να διαρκέσει περισσότερο είναι ο στόκος να μπει βαθιά στις τρύπες  ώστε να μην βγει μετά από καιρό. Πάρτε μια σπάτουλα βάλτε επάνω μια αρκετή ποσότητα στόκου και απλώστε στα σημεία που θέλετε πιέζοντας ώστε να καλυφθεί και να γεμίσει κάθε κενό που υπάρχει. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο γεμίστε καλά τις τρύπες με στόκο και έπειτα ξαναπεράστε με σπάτουλα για να γίνει λεία η επιφάνεια. Αφήστε να στεγνώσει και έπειτα με το χοντρό γυαλόχαρτο τρίψτε καλά την επιφάνεια, στη συνέχεια τρίψτε με το λεπτό γυαλόχαρτο την όποια ατέλεια. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τη τέλεια βάση για βάψιμο μια λεία καθαρή επιφάνεια.

 

Σπατουλάρισμα σοβά
Παραπάνω είδαμε το πως γίνονται τα σπατουλαρίσματα σε τρύπες. Πως γίνεται όμως το σπατουλάρισμα σε σοβά; Η λογική είναι ίδια απλά αλλάζει το μέγεθος της επιφάνειας. Σε καμία περίπτωση όμως δε πρέπει να δουλεύετε όλα τα σκασίματα μαζί αλλά να επικεντρώνεστε σε ένα-ένα. Έπειτα η διαδικασία είναι ίδια. Βάλτε στόκο στη σπάτουλα και απλώστε προσεκτικά στην επιφάνεια που υπάρχει το σκάσιμο. Ύστερα αφήστε το να στεγνώσει και τρίψτε την σπατουλαρισμένη επιφάνεια με χοντρό γυαλόχαρτο και λεπτό για τις ατέλειες που υπάρχουν. Το αποτέλεσμα; Ένας έτοιμος να βαφτεί τοίχος.  

Σπατουλάρισμα ταβανιού

Η διαδικασία για σπατουλάρισμα ταβανιού είναι ακριβώς όπως και το σπατουλάρισμα σοβά. Δουλεύετε ένα ένα τα σημεία με τη γνωστή πλέον διαδικασία. Στόκος, σπάτουλα και τρίψιμο με γυαλόχαρτο στο τέλος. Η μόνη διαφορά είναι ότι σίγουρα θα χρειαστείτε μια ψηλή σκάλα για να φτάνετε άνετε το ταβάνι.

Σπατουλαρισμα τοιχου τιμες – Σπατουλαρισμα ταβανιου τιμες

Οι τιμές για σπατουλάρισμα τοίχου και σπατουλάρισμα ταβανιού εξαρτούνται από τη κατάσταση κάθε επιφάνειας. Τι μέγεθος έχει επιφάνεια του τοίχου που χρειάζεται σπατουλάρισμα και το μέγεθος των φθορών, πόσες τρύπες ή σκασίματα υπάρχουν και σε πόση έκταση. Είναι μια σχετικά οικονομική διαδικασία. Αν απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο ελαιοχρωματισμού για βάψιμο σπιτιού σίγουρα θα σας έρθει οικονομικότερα ή ακόμα και δωρεάν αν αναλάβει το βάψιμο του χώρου σας. Διαφορετικά όπως είδατε τα σπατουλαρίσματα είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία που μπορείτε να αναλάβετε και μόνοι σας αρκεί να διαθέτετε την απαιτούμενη υπομονή.

Ελάτε να φέρουμε χρώματα στη ζωή σας

Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο πως τα χρώματα επηρεάζουν τη ψυχολογία του ανθρώπου. Με άλλο χρώμα νιώθει κανείς ευχάριστα σπίτι του και με άλλο χρώμα δουλεύουν αποδοτικότερα οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δώσουμε το κατάλληλο χρώμα βαψίματος στο χώρο σας.