Βάψιμο κάγκελα

Πώς θα αποκτήσετε μοντέρνα κάγκελα εξωτερικού χώρου που ονειρεύεστε ;

Τα κάγκελα εξωτερικού χώρου προστατεύουν το σπίτι σας αλλά του δίνουν και στυλ. Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι η εξωτερική εμφάνιση, οπότε ένα σπίτι με μοντέρνα κάγκελα στον εξωτερικό χώρο θα τραβούσε όλα τα βλέμματα. Αν θέλετε να αφήνετε πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις πρέπει να προσέχετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, τους τοίχους αλλά και κάθε λεπτομέρεια όπως τα παράθυρα και τα εξωτερικά κάγκελα. Την προσοχή αυτή μπορείτε να την δώσετε με το βάψιμο στα κάγκελα του εξωτερικού σας χώρου!

Ποιος άλλος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε όμορφα εντυπωσιακά κάγκελα από το να τα βάψετε στο χρώμα σας αρέσει.  Ένα έντονο χρώμα σίγουρα θα κάνει τη διαφορά ενώ ένα κλασικό χρώμα θα τους δώσει πίσω τη χαμένη τους λάμψη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βερνίκια για βάψιμο κάγκελων, ανάλογα το πως θέλετε τα κάγκελα σας μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Βερνίκια με προστασία από τις ηλιακές ακτινοβολίες, βερνίκι για έξτρα γυάλισμα, άοσμο και άλλα.

Απευθυνθείτε στο κοντινό σας χρωματοπωλείο ώστε να σας κατατοπίσει πλήρως.

Έχει σημασία να επιλέξετε κάποιο βερνίκι για κάγκελα που έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και
ελαστικότητα ώστε να μην σπάει από  τις συστολές και  τις διαστολές της επιφάνειας.

Συντήρηση - κάθε πότε πρέπει να γίνεται βάψιμο στα κάγκελα;

Ανάλογα τη κατάσταση τους πρέπει να ανανεώνουμε το χρώμα περίπου κάθε 5 με 8 χρόνια ώστε πάντα να είναι σε άψογη κατάσταση. Για να διαρκέσει η βαφή όσο το δυνατόν περισσότερο ιδανικά πρέπει να παρατηρούμε οποιαδήποτε φθορά – σκουριά και να τη διορθώνουμε με τρίψιμο και βάψιμο της επιφάνειας (ιδιαιτέρως τις γωνίες). 

Πώς να βάψω τα κάγκελα ; Βήμα - βήμα η διαδικασία

Για να εξασφαλίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν αρκούν μόνο τα ποιοτικά σωστά προϊόντα αλλά πρέπει να γίνει σωστά το βάψιμο τους.

Βήμα 1. Εφοδιαζόμαστε με τα κατάλληλα υλικά, φοράμε γάντια, στρώνουμε εφημερίδες για να προστατέψουμε το περιβάλλοντα χώρο.

Βήμα 2. Καθαρίζουμε τα κάγκελα με ειδικό καθαριστικό.

Βήμα 3. Τρίβουμε τα κάγκελα με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει το ξεφλουδισμένο χρώμα και κάθε σκουριά ώστε να έχουμε μια λεία επιφάνεια.

Βήμα 4. Ακολουθεί το αστάρωμα. Περνάμε τα κάγκελα με αντισκουριακό αστάρι για να προστατευτεί όσο δυνατόν περισσότερο το χρώμα.

Βήμα 5. Βάψιμο στα κάγκελα. Περνάμε ομοιόμορφα ένα χέρι την επιφάνεια με το βερνίκι που έχουμε επιλέξει, το αφήνουμε να στεγνώσει και το περνάμε και δεύτερο για  ομοιόμορφο και με διάρκεια χρώμα.