Βάψιμο Εσωτερικών Χώρων

Βάψιμο Εσωτερικών Χώρων

Το βάψιμο εσωτερικών χώρων είναι διαδικασία συντήρησης που υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται ανά κάποια χρόνια. Εκτός βέβαια αν δε σας πειράζει οι τοίχοι σας να φαίνονται μουντοί και λερωμένοι, χαλώντας έτσι και τη δική σας εικόνα στους άλλους. το βάψιμο εσωτερικών χώρων είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία που αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις μπορεί κάλλιστα να το αναλάβετε και μόνοι σας. Η διαφορά είναι πως αν το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής θα κάνει σωστά και πιο γρήγορα τη διαδικασία χωρίς να καταβάλλετε κανένα κόπο.Αν όμως είστε αποφασισμένοι να αναλάβετε μόνοι σας το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων τότε πρέπει να ενημερωθείτε αρχικά για τα βασικά του βαψίματος. Το κλειδί για ένα σωστό βάψιμο είναι η επιλογή του κατάλληλου χρώματος βαψίματος. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα είδη χρωμάτων βαψίματος και πως να επιλέξετε το σωστό για εσάς.

Βάψιμο εσωτερικών χώρων: πλαστικό χρώμα τοίχου

Τα πλαστικά χρώματα εφαρμόζονται καλύτερα σε σπατουλαρισμένες επιφάνειες και διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες τα απλά ή συμβατικά και τα οικολογικά. Τα απλά πλαστικά χρώματα περιέχουν στη σύνθεσή τους χημικές ουσίες και αυτή είναι η κύρια διαφοροποίησή τους από τα οικολογικά, που είναι χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον, μη τοξικά και εντελώς άοσμα. Απλά και οικολογικά διατίθενται σε τεράστια ποικιλία χρωματισμών και αποχρώσεων.

Υδρόχρωμα

Αν είστε αρχάριος στο βάψιμο εσωτερικών χώρων, μια οικονομική επιλογή με εύκολη εφαρμογή είναι το υδρόχρωμα. Το υδρόχρωμα είναι ένα είδος χρώματος που απλώνεται εύκολα και δεν αφήνει σημάδια κατά το βάψιμο.Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και δεν απαιτεί κάποια εφαρμογή υποστρώματος. Επιπλέον άλλο ένα πλεονέκτημα του είναι ότι  μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας σε επιφάνειες από σοβά, ασβέστη ή πάνω σε παλαιό υδρόχρωμα. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους χρήση, για όλους τους εσωτερικούς τοίχους, ταβάνια αλλά και κλιμακοστάσια ή αποθήκες. 

Βάψιμο εσωτερικών χώρων: υποστρώματα

Κατά το βάψιμο εσωτερικών χώρων, για ένα σωστό βάψιμο που διαρκεί, το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία της επιφάνειας που θα βαφτεί και στη χρήση υποστρώματος. Το υπόστρωμα ή αστάρι  είναι ένας καθοριστικός παράγοντα για ένα βάψιμο που διαρκεί.  Υπάρχουν πολλά είδη υποστρώματος,  για σπατουλαρισμένες και  ασπατουλάριστες επιφάνειες, για εφαρμογή σε σοβά ή γυψοσανίδα. Δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε κάποιο χρωματοπωλείο και αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Φέρνουμε χρώμα στην ζωή σας

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Κάποια χρώματα είναι πιο θερμά, κάποια πιο ψυχρά, κάποια πιο χαλαρωτικά. Ο κάθε χώρος έχει τους δικούς του «κανόνες» σχετικά με τα χρώματα που χρειάζεται. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δώσουμε το κατάλληλο χρώμα βαψίματος στον χώρο σας με το συνεργείο ελαιοχρωματισμού μας!