Βάψιμο ντουλάπας

Βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας

Είναι σημαντικό τελικά το βάψιμο ντουλάπας και το βάψιμο ντουλαπιών; Τα ντουλάπια σε μια κουζίνα είναι πολύ σημαντικά για την εικόνα της. Αποτελούν επίσης έναν οικονομικό τρόπο για ανακαίνιση κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσετε μεγάλο κόστος ανακαίνισης κουζίνας. 

Μπορείτε να αποφασίσετε να βάψετε τα ντουλάπια και τα ράφια κουζίνας σας, είτε επειδή πρόκεινται για παλιά ντουλάπια κουζίνας με φθορές στο χρώμα, είτε επειδή απλώς αποφασίσατε να κάνετε ανανέωση κουζίνας με οικονομικούς τρόπους. 

Παρακάτω θα δούμε ιδέες για βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας, τις οποίες μπορείτε να τις εφαρμόσετε και στα ράφια κουζίνας.

βάψιμο ντουλάπας

Ιδέες και χρώματα για βάψιμο ντουλάπας

Στο βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας, σημαντικό ρόλο για την απόφασή σας θα έχει φυσικά το χρώμα τοίχου κουζίνας σας. Θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα για ντουλάπια κουζίνας τα οποία να ταιριάζουν με το χρώμα και την αισθητική της. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας καφέ, θα πρέπει να σκεφτείτε χρώματα για κουζίνα με καφέ ντουλάπια, προκειμένου να ταιριάζουν. Υπάρχει ωστόσο και η επιλογή να βάψετε και τον τοίχο κουζίνας σας, μαζί με τα ντουλάπια ή τα ράφια.

Ντουλάπια σε λευκό χρώμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό χρώμα για τα παλιά ντουλάπια κουζίνας σας, τα οποία θα δώσουν ένα κλασικό ύφος στην κουζίνα σας, θα την κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινή και καθαρή.

Ξύλινα ντουλάπια κουζίνας

Εάν έχετε ξύλινα ντουλάπια κουζίνας, μπορείτε να προμηθευτείτε χρώματα σπρέι για ξύλο, προκειμένου να ανανεώσετε τα ράφια κουζίνας και τα ντουλάπια, και να δώσετε έναν ζεστό χαρακτήρα στην κουζίνα σας.

Αντίθεση

Μία τολμηρή ιδέα για βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας είναι να τα βάψετε στο αντίθετο χρώμα με το υπόλοιπο χρώμα της κουζίνας σας. αυτό θα δώσει στον χώρο σας μια μοντέρνα νότα και θα τον κάνει να ξεχωρίσει.

Ταπετσαρία

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας αποτελεί μια έξυπνη λύση, χωρίς την «ταλαιπωρία» του βαψίματος ντουλαπιών κουζίνας, η οποία θα δώσει ύφος και σχέδιο στον χώρο της κουζίνας σας.

Βάψιμο ντουλάπας κρεβατοκάμαρας

Οι ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας είναι ένα βασικό στοιχείο του ιδιωτικού μας χώρου. Το βάψιμο ντουλάπας κρεβατοκάμαρας είναι ένας σχετικά απλός και έξυπνος τρόπος για να κάνετε μια ανανέωση στον χώρο σας. Πάμε να μιλήσουμε για την διαδικασία που θα ακολουθήσετε εάν θελήσετε να κάνετε μια αλλαγή στην κρεβατοκάμαρά σας, χωρίς περιττό κόστος, μόνο με ένα απλό βάψιμο ντουλάπας. Ας ξεκινήσουμε!

βάψιμο ντουλάπας
  • Πανί που δεν αφήνει χνούδι, ή κάποιο παλιό ρούχο

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία βαψίματος ντουλάπας κρεβατοκάμαρας, αλλά και οποιασδήποτε ντουλάπας ή ραφιών επιθυμείτε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πρώτα θα πρέπει να ετοιμάσουμε την επιφάνεια πριν ξεκινήσουμε να βάφουμε, αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιθυμητό. Για αρχή πρέπει να σιγουρευτούμε πως η επιφάνειά μας είναι καθαρή, χωρίς σκόνη και βρώμικα σημεία. Βρέξτε ελαφρά το πανάκι ή το παλιό σας ρούχο, και καθαρίστε την ντουλάπα κρεβατοκάμαρας. Έπειτα, αφήστε την να στεγνώσει τελείως.

  • Γυαλόχαρτο

Όταν η ντουλάπα μας θα στεγνώσει τελείως, μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία με το γυαλόχαρτο. Η κατάλληλη επιλογή γυαλόχαρτου θα ήταν το γυαλόχαρτο Κ220. Ξεκινήστε να τρίβετε την επιφάνεια της ντουλάπας ελαφρά. Το βήμα αυτό γίνεται έτσι ώστε το έπιπλό μας να απορροφήσει ευκολότερα το αστάρι και το χρώμα βαψίματος.

  • Πινέλα και ρολά βαψίματος

Το ρολό βαψίματος και το πινέλο βαψίματος θα πρέπει να προσέξετε να είναι καλής ποιότητας. Χρησιμοποιήστε τα μικρά πινέλα βαψίματος για τις δύσκολες γωνίες.

  • Χαρτοταινία

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε θα πρέπει να είστε σίγουροι πως τα σημεία που δεν θέλετε να βαφτούν θα είναι καλυμμένα. Σημεία όπως πρίζες, καλόδεια, κλπ.

  • Προστατευτικό νάϋλον

Ένα μικρό κομμάτι νάυλον κάλυμμα προστασίας βαφής μπορεί να σας σώσει από ατυχές συμβάντα όπως είναι το να στάξει η μπογιά κάπου που δεν θέλουμε. Αντί για προστατευτικό νάιλον βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χαρτόνι ή κάποιο παλιό σεντόνι που δεν χρειαζόμαστε.

  • Αστάρι για το υλικό της ντουλάπας σου (πχ. αστάρι ξύλου εάν πρόκειται για ξύλινη ντουλάπα κρεβατοκάμαρας)

Εάν η ντουλάπα κρεβατοκάμαρας σας είναι φτιαγμένη από ξύλο, χρησιμοποιήστε αστάρι ξύλου. Εάν πρόκειται για άλλο υλικό, τότε θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικό αστάρι, ανάλογα το υλικό της ντουλάπας. Βάψτε την ντουλάπα σας ομοιόμορφα με το αστάρι και αφήστε το να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάθε αστάρι έχει δικό του διαφορετικό χρόνο στεγνώματος, οπότε είναι απαραίτητο να κοιτάξετε τις οδηγίες του υλικού.

Συμβουλή! Για ένα ακόμη πιο λείο αποτέλεσμα μπορείτε αφού έχει στεγνώσει το αστάρι, να χρησιμοποιήσετε ακόμη μια φορά το γυαλόχαρτο στην επιφάνεια της ντουλάπας και στην συνέχεια να διώξετε την σκόνη που έχει αφήσει το γυαλόχαρτο.

  • Ένα κομμάτι ξύλο για ανακάτεμα και πλαστικός δίσκος βαφής

Ανακατέψτε καλά το χρώμα για ντουλάπα πριν ξεκινήσετε την διαδικασία βαψίματος. Αφού ανακατέψετε, ρίξτε το χρώμα για ντουλάπες στον πλαστικό δίσκο βαφής προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολό βαφής.

  • Χρώματα για ντουλάπες κρεβατοκάμαρες

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χρώματα για βάψιμο ντουλάπας κρεβατοκάμαρας, για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα αλλά και για να μείνετε ασφαλής από βλαβερά χημικά. Το χρώμα που θα επιλέξετε έχει οδηγίες για τις ώρες τις οποίες θα πρέπει να μείνει μέχρι να στεγνώσει. Τέλος, βάψτε με μια συγκεκριμένη φορά το έπιπλο για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Συνήθως χρειάζεται 2-3 χέρια μπογιά προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο μην παραλείψετε να δείτε τις οδηγίες. Πριν ξεκινήσετε να ξαναβάφετε, πρέπει το προηγούμενο στρώμα μπογιάς να έχει στεγνώσει τελείως.

Μπορείτε αφού έχει στεγνώσει τελείως το κάθε στρώμα βαφής, να επαναλάβετε την διαδικασία με το γυαλόχαρτο σε κάθε στρώμα. Θα σας πάρει παραπάνω χρόνο να τελειώσετε το βάψιμο ντουλάπας κρεβατοκάμαρας, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σα απογοητεύσει!

  • Βερνίκι

Χρησιμοποιήστε το βερνίκι της επιλογής σας αφότου έχουν στεγνώσει όλα τα στρώματα της μπογιάς, έτσι ώστε να έχετε ένα ομορφότερο και πιο ανθεκτικό αποτέλεσμα. Προσοχή στις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργηθούν. Δεν τις χρειαζόμαστε!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι μια ακόμη φορά στο τέλος για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα στο βάψιμο ντουλάπας κρεβατοκάμαρας, να αφήσετε την ντουλάπα σας να στεγνώσει τελείως μετά από όλες τις στρώσεις. Η ντουλάπα σας μπορεί να έχει στεγνώσει μετά από κάποιες ώρες αφότου απλώσατε το τελευταίο στρώμα από το χρώμα για ντουλάπα και το βερνίκι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι έτοιμη για χρήση. Το χρώμα ντουλάπας πρέπει να ωριμάσει. Ωρίμανση αποτελεί η διαδικασία με την οποία το χρώμα φτάνει στην μέγιστη σκληρότητα και στην μέγιστη αντοχή του. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί 7 ημέρες. Υπομονή!

 

 

Φέρνουμε χρώμα στην ντουλάπα σας!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Κάποια χρώματα είναι πιο θερμά, κάποια πιο ψυχρά, κάποια πιο χαλαρωτικά. Ο κάθε χώρος έχει τους δικούς του «κανόνες» σχετικά με τα χρώματα που χρειάζεται. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δώσουμε το κατάλληλο χρώμα βαψίματος στον χώρο σας με το συνεργείο ελαιοχρωματισμού μας!