Βάψιμο σαλονιού

Βάψιμο σαλονιού

Το βάψιμο σαλονιού είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το σπίτι. Το χρώμα σαλονιού μαζί με τα χρώματα τοίχου σαλονιού είναι εκείνα που θα έρθουν πρώτα σε επαφή με οποιονδήποτε ανοίγει την πόρτα σας. Υπάρχουν διάφορες ιδέες για χρώματα σπιτιού εσωτερικά και διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι, τους οποίους μπορείτε να βρείτε στα χρωματολόγια για τοίχους, είτε σε φωτογραφίες χρωμάτων για σαλόνι που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Μην διστάσετε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και να δημιουργήσετε νέες ιδέες για διακόσμηση τοίχου σαλονιού και βάψιμο σαλονιού! Ποιο είναι όμως το ιδανικό χρώμα για σαλόνι ;

Διαβάστε παρακάτω ιδέες για χρώματα τοίχου σαλονιού και πληροφορίες σχετικά με το βάψιμο σαλονιού.

 

βάψιμο σαλονιού

Βάψιμο σαλονιού και υγεία

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι σημαντικό να γίνεται βάψιμο τοίχων σαλονιού ανά κάποια χρονικά διαστήματα, και χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ανάγκη για ανανέωση στα χρώματα τοίχου σαλονιού. Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην υγεία μας σχετικά με το βάψιμο σαλονιού, που είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε.

 • Ανανεωμένη ατμόσφαιρα σαλονιού

Το βάψιμο σπιτιού με καλής ποιότητας χρώματα τοίχου σαλονιού, ανανεώνει τον αέρα του σπιτιού, καθώς μειώνει την απελευθέρωση βλαβερών χημικών ουσιών στον αέρα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην επιλέξουμε μόνο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, αλλά ταυτόχρονα και καλής ποιότητας.

 • Μούχλα σαλονιού 

Η διαδικασία βαψίματος σπιτιού αποτρέπει την δημιουργία μούχλας στους τοίχους του σπιτιού και σας προστατεύει από την υγρασία παραπάνω από ότι ένας παλιός τοίχος.

 • Καθαριότητα σαλονιού 

Μετά από καιρό, ο τοίχος σας είναι πολύ πιθανό να αποτελείται από σκόνη, μικρόβια και βρωμιές που έχουν συσσωρευτεί στον τοίχο σαλονιού σας με την πάροδο του χρόνου. Με την όλη διαδικασία βαψίματος σαλονιού, οι τοίχοι του σαλονιού σας θα καθαρίσουν.

 • Μείωση άγχους 

Η απόφαση που θα πάρετε για το βάψιμο σαλονιού σας, μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και μια αίσθηση ελέγχου, τα οποία θα μειώσουν το άγχος σας.

 • Θετικές σκέψεις

Όταν βάψετε το σαλόνι σας, ο εγκέφαλός σας υποσυνείδητα συνδέει τα νέα χρώματα σαλονιού σας με θετικές σκέψεις. Έτσι, κάθε φορά που θα βρίσκεστε στο σαλόνι σας, ασυνείδητα θα σκέφτεστε πως τα νέα χρώματα σαλονιού είναι μια νέα αρχή, με θετικές αλλαγές.

Χρώματα για σαλόνι

Το ιδανικό χρώμα για σαλόνι είναι βασισμένο στην δική σας προσωπικότητα και την προσωπικότητα των επίπλων σας. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ιδέες για βάψιμο σαλονιού με χρώματα που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε χρωματολόγιο τοίχων.

 

Ουδέτερα χρώματα σαλονιού

 • Μπεζ χρώμα τοίχου. Το Μπεζ χρώμα είναι ένα από τα πιο ήρεμα χρώματα για σαλόνι. Συνήθως πηγαίνει με τα περισσότερα σχέδια σαλονιού και ενδείκνυται για να δηλώσει ηρεμία και ουδετερότητα στον τοίχο σας.
 • Γκρι χρώμα τοίχου. Το βάψιμο σαλονιού σε γκρι χρώμα είναι μια όμορφη και μοντέρνα ιδέα τοίχου σαλονιού. Δίνει ένα σοφιστικέ ύφος στον τοίχο σαλονιού σας και ταιριάζει και με ζεστές και με ψυχρές πινελιές και σχέδια τοίχου σαλονιού. 
 • Λευκό χρώμα τοίχου. Το λευκό χρώμα τοίχου σαλονιού είναι διαχρονικό και θα δώσει στο σαλόνι σας την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το λευκό χρώμα στο σαλόνι είναι εύκολο να λερωθεί και να θαμπώσει με την πάροδο του χρόνου. Εάν όμως σκοπεύετε να προβείτε σε βάψιμο σαλονιού σχετικά σύντομα, τότε μην διστάσετε!

Μοντέρνα χρώματα σαλονιού

 • Αποχρώσεις του μπλε. Οι τοίχοι του σαλονιού σας θα αναβαθμιστούν με μια απόχρωση του μπλε, που θα ταιριάζει στον χώρο σας, ανάλογα τα έπιπλα που διαθέτετε. Εάν τα έπιπλα σαλονιού σας σας το επιτρέπουν, μπορείτε να τολμήσετε το βάψιμο σαλονιού με ένα μπλε ηλεκτρικ χρώμα. Ωστόσο, το χρώμα αυτό προτείνεται σε χώρους με έντονη προσωπικότητα και ύφος.
 • Ώχρα χρώμα σαλονιού. Η χρήση ώχρα στο βάψιμο σαλονιού σας μπορεί να είναι μια πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα πινελιά στον χώρο σας. Προσθέτει ζεστασιά και βάθος στον τοίχο σας, αλλά δίνει ταυτόχρονα μια όμορφη γήινη νότα στο σαλόνι σας. Συνδυάζεται εξαιρετικά με φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Μαύρο χρώμα σαλονιού. Το μαύρο είναι ένα διαχρονικό και δραματικό έντονο χρώμα τοίχου. Αποτελεί μια από τις διαχρονικές τάσεις στα χρώματα τοίχου σαλονιού και μπορεί να κάνει το σαλόνι σας ιδιαίτερο, μόνο με ένα σωστό βάψιμο.

Γήινα χρώματα σαλονιού

 • Καφέ χρώμα σαλονιού. Ο καφέ τοίχος του σαλονιού μας σε συνδυασμό με τα έπιπλα σαλονιού, μπορούν να δώσουν μια όμορφη και γήινη ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας.
 • Terracotta χρώμα σαλονιού. Το χρώμα τερακότα είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα το οποίο θα δώσει γοητεία στον τοίχο σαλονιού σας. Πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι.
βάψιμο σαλονιού

Διχρωμίες χρώματα τοίχου σαλονιού

Το βάψιμο σαλονιού με δύο χρώματα δεν χρειάζεται να σας φοβίζει. Κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων που θα λατρέψετε στον τοίχο σαλονιού σας

Χρώματα τοίχου για σαλόνι με συνδυασμούς

 • Λευκό και μαύρο χρώμα τοίχου : Διαχρονικός συνδυασμός αλλά ταυτόχρονα και μοντέρνος, καθώς το λευκό χρώμα τοίχου και το μαύρο χρώμα τοίχου αποτελούν τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, με μια ταυτόχρονη αίσθηση διαχρονικότητας.
 • Καφέ και κίτρινο χρώμα τοίχου: Ιδανικός συνδυασμός χρωμάτων τοίχου σαλονιού, ο οποίος θα προσθέσει μια γήινη αίσθηση στον χώρο σας.
 • Γκρι χρώμα τοίχου με λευκό : Οι συνδυασμοί για ένα γκρι σαλόνι είναι αρκετοί, ωστόσο πιστεύουμε πως το λευκό μαζί με το γκρι αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό χρωμάτων τοίχου για το βάψιμο σαλονιού σας.
 • Μωβ με κίτρινο : Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων τοίχου είναι ιδανικός για έντονους χώρους με ζωηρό χαρακτήρα. Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει όμορφα και με σκούρο πράσινο!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε για το βάψιμο σαλονιού σας, και όχι μόνο. Το συνεργείο ελαιοχρωματιστών μας είναι πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί σας και να σας προτείνει το ιδανικό χρώμα για σαλόνι, και ιδέες για βάψιμο σαλονιού.

 Οι συνδυασμοί χρωμάτων σαλονιού είναι σημαντικοί για την τελική εικόνα του σαλονιού σας, και βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με την διαδικασία βαψίματος και την επιλογή χρωμάτων σαλονιού! Επιπλέον, μπορείτε να δείτε και να πάρετε ιδέες για χρώματα για σαλόνι μέσα από τις φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας.