Οι καλύτερες ιδέες για το τέλειο βάψιμο σπιτιού

Ιδέες για βάψιμο σπιτιού. Βαρεθήκατε να βλέπετε τους μονότονους τοίχους του σπιτιού σας; ή μήπως απλά νιώθετε ότι είναι η ώρα για μια αλλαγή στο χώρο σας; Ένα καλό βάψιμο σπιτιού στις σωστές αποχρώσεις θα σας δώσει άλλο αέρα. Βάλτε λίγο χρώμα στη ζωή σας και η διαθεσή σας θα απογειωθεί! Πάμε να δούμε λοιπόν τις καλύτερες ιδέες για ένα μοναδικό βάψιμο σπιτιού.

Η επιλογή του σωστού χρώματος για το βάψιμο σπιτιού

Υπάρχουν πολλές επιλογές και ιδέες για το βάψιμο σπιτιού. Η επιλογή του σωστού χρώματος δεν είναι απλή υπόθεση. Ανάλογα το γούστο σας, το στυλ που θέλετε να έχει ο χώρος, το μέγεθος, τη γεωμετρία και τη χρήση που έχει επιλέγεται τη κατάλληλη απόχρωση. Βάση τη ψυχολογία των χρωμάτων κάθε απόχρωση εκπέμπει διαφορετική ενέργεια. Το μπλε χρώμα παραδείγματος χάρη προσδίδει ηρεμία, το κίτρινο ζωντάνια και φωτεινότητα, το κόκκινο ένταση. Οι ανοιχτές αποχρώσεις ανοίγουν οπτικά το χώρο και γαληνεύουν ενώ τα σκούρα κάνουν ένα μικρό χώρο να φαίνεται μικρότερος.

Ιδέες για χρώματα στο βάψιμο σπιτιού

Ιδέες για χρώματα σπιτιού εσωτερικά

Θα πρέπει να επιλέξετε τα ιδανικά χρώματα τοίχου μέσα από πολλές ιδέες και για βάψιμο σπιτιού.  Όλα τα χρώματα δεν είναι για όλους τους χώρους. Άλλα χρώματα είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους και άλλα για εξωτερικούς. Ομοίως και για το εσωτερικό του σπιτιού, άλλο χρώμα είναι καλύτερο για το σαλόνι, άλλο για το υπνοδωμάτιο και πάει λέγοντας.

Ιδέες για βάψιμο σπιτιού στο Υπνοδωμάτιο

Το βάψιμο σπιτιού και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιο είναι σημαντικό για την ψυχική μας ευεξία. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και κοιμόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα. Το ιδανικό χρώμα βαψίματος για το υπνοδωμάτιο είναι ένα γλυκό απαλό χρώμα όπως το χρώμα της λεβάντας για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Αν θέλετε να δώσετε μια ιδιαίτερη παιχνιδιάρικη πινελιά σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάψετε τον ένα ή γιατί όχι δύο τοιχους σε διαφορετικό χρώμα όπως ένα χαλαρωτικό μπλε ή μωβ.

Χρώματα και ιδέες για το τέλειο βάψιμο σε υπνοδωμάτιο με βάση το φενγκ σουι

Χρώματα και ιδέες για το τέλειο βάψιμο με βάση τις αρχές του Feng Shui. Είστε οπαδός του φενγκ σούι ή θέλετε να εξασφαλίσετε ότι το υπνοδωμάτιο σας θα σας θα έχει μια ονειρεμένη ατμόσφαιρα; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις αρχές που επιτάσσει το φενγκ σουι. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε το φενγκ σουι είναι μια αρχαία κινέζικη πρακτική που στόχο έχει να διατηρεί θετική την ενέργεια του περιβάλλοντος μας και κατ’ επέκταση  την εσωτερική μας ενέργεια. Η επιλογή των χρωμάτων σύμφωνα με το φενγκ σουι καθορίζεται από τον προσανατολισμό του δωματίου. Κάθε προσανατολισμός συμβολίζει ένα διαφορετικό στοιχείο, με την επιλογή του κατάλληλου χρώματος βαψίματος θα απογειώσουμε το στοιχείο αυτό. Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν δεν το γνωρίζετε ήδη είναι να μάθετε ποιος είναι ο προσανατολισμός του υπνοδωματίου σας.

Ανατολικός προσανατολισμός ή νοτιοανατολικός για το βάψιμο σπιτιού

Ο ανατολικός προσανατολισμός είναι ευοίωνος για την υγεία και την οικογένεια, ενώ ο νοτιοανατολικός τονίζει την αφθονία στη ζωή και τα χρήματα. Σε μια κρεβατοκάμαρα που κοιτά προς την ανατολή ή νότια ανατολικά ιδανικές αποχρώσεις είναι το πράσινο και το καφέ. Επιπρόσθετα μπορείτε να βάλετε στοιχεία μπλε ή και μαύρα στοιχεία.

Νότιος ή νοτιοδυτικός προσανατολισμός για το βάψιμο σπιτιού

Μια νότια κατεύθυνση κρεβατοκάμαρας ενισχύει τη δόξα και τη φήμη, η νοτιοδυτική από την άλλη το γάμο και την αγάπη. Ροζ, κόκκινο πορτοκαλί ή μωβ απόχρωση σε συνδυασμό με καφέ και πράσινες λεπτομέρειες είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να διατηρήσουμε την ατμόσφαιρα σε ισορροπία.

 

Δυτικός ή βορειοδυτικός προσανατολισμός

Η δυτική πλευρά σχετίζεται με την δημιουργικότητα. Άσπρες και γκρι αποχρώσεις με γήινες πινελιές για ισορροπία.

Βορειοανατολικός

Η κατεύθυνση αυτή συμβολίζει τη πνευματική αύξηση και ανάπτυξη. Οι γήινες αποχρώσεις είναι ότι πρέπει σε συνδυασμό με κόκκινες, πορτοκαλί, μωβ ή ροζ αποχρώσεις.

Βόρειος προσανατολισμός

Ο βόρειος προσανατολισμός έχει να κάνει με τη καριέρα, για να τονώσουμε λοιπόν αυτό το στοιχείο αποχρώσεις σε μπλε και μαύρο με λευκά ή γκρι στοιχεία είναι ιδανικές.

 

Ιδέες για βάψιμο σπιτιού σε σαλόνι

Ιδέες για το βάψιμο σπιτιού στον χώρο του σαλονιού σας. Το σαλόνι από την άλλη είναι ο χώρος που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας και περνάμε χρόνο με τα άλλα μέλη του σπιτιού βλέποντας κάποια ταινία ή παίζοντας επιτραπέζιο. Αν θέλετε κάτι διαχρονικό, το λευκό είναι κλασική επιλογή. Ενώ ένα φωτεινό πορτοκαλί θα δώσει κλίμα ζεστασιάς και θαλπωρής. Αν από την άλλη θέλετε κάτι μοντέρνο τότε ακολουθήστε την τελευταία τάση που επιτάσσει χρώματα σε τόνους του κερασί, berry, μουντό μπλε, πράσινο ή γκρι.

Ιδέες για βάψιμο σπιτιού στο βάψιμο μπάνιου

Για το μπάνιο επιλέξτε ένα ξεθωριασμένο πράσινο, ένα πετρόλ, γκρι το οποίο θα μπορούσατε να συνδυάσετε με μωβ για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Μια πιο ιδιαίτερη επιλογή είναι να εφαρμόσετε πατητή τσιμεντοκονία η οποία είναι μοντέρνα και άκρως χρηστική. Έχει αντιμικροβιακή και αντιολισθητική επιφάνεια, πράγμα που την κάνει ιδανική επιλογή για το βάψιμο του μπάνιου.

Ιδέες για βάψιμο σπιτιού εξωτερικά

Είμαστε σε μια σύγχρονη εποχή που όλα επιτρέπονται, μη φοβάστε τα χρώματα,  οι τάσεις βαψίματος για το εξωτερικό του κτιρίου επιτάσσουν έντονα χρώμα σε αποχρώσεις του ροζ, πράσινου, κίτρινο ή ακόμα και γκρι. Ανάλογα το στυλ που σας εκφράζει επιλέξτε χωρίς ενδοιασμούς το χρώμα σας.

Ιδέες για χρώματα τοίχου για το παιδικό δωμάτιο

Για το δωμάτιο του μικρού σας θησαυρού προτιμήστε κάποιο ουδέτερο χρώμα όπως το μπεζ ή το γκρι ή ανάλογα το φύλο του ένα ξεθωριασμένο ροζ είτε μπλε. Σκεφτείτε ακόμα το ενδεχόμενο να ζωγραφίσετε στο τοίχο ένα ωραίο τοπίο με ωραία γαλήνεια χρώματα για ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα.

Χρώματα και δάπεδο. Ξύλινο δάπεδο και βάψιμο σπιτιού

Αν έχετε ξύλινο δάπεδο και προβληματίζεστε τι χρώματα ταιριάζουν με αυτό, οι χρωματικές επιλογές είναι άπειρες. Το κλασικό λευκό, το μαύρο, το γκρι, το πράσινο, το μπλε, το πορτοκαλί, το καφέ και το μπεζ είναι ιδανικές επιλογές.

Μπεζ της άμμου για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης

Αν αυτό που επιδιώκετε είναι ένα σπίτι με ζεστή χαλαρή ατμόσφαιρα τότε το μπεζ της άμμου είναι η ιδανικότερη επιλογή. Μόνο του είτε σε συνδυασμό με καφέ ή πορτοκαλί θα μεταμορφώσει το σπίτι σας σε όαση χαλάρωσης! Ακόμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας σε κάποιο σκούρο χρώμα όπως το μαύρο ή το σκούρο γκρι αλλά δε θέλετε το αποτέλεσμα να είναι αποπνικτικό. Σε αυτή τη περίπτωση βάψτε μόνο τον έναν τοίχο σε μαύρο ή γκρι ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιθυμείτε και τους υπόλοιπους τοίχους μπεζ.

Αυτές ήταν κάποιες ιδέες για το βάψιμο σπιτιού. Σκεφτείτε τι σας αρέσει, εμπνευστείτε από τις ιδέες μας, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και επιλέξτε τα χρώματα και τους συνδυασμούς που σας αρέσουν. Γενικά πάντως όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, τα μουντά – ξεθωριασμένα χρώματα dusty ροζ, dusty μπλε είναι μεγάλη τάση.