Βάψιμο Υπνοδωματίου

Βάψιμο Υπνοδωματίου - Βάψιμο κρεβατοκάμαρας

Το βάψιμο υπνοδωματίου είναι σημαντικό να γίνεται με προσοχή και με τα ιδανικά χρώματα για κρεβατοκάμαρα, έτσι ώστε ο χώρος σας να λάμψει και να ανανεωθεί. Όπως όλες οι διαδικασίες για βάψιμο εσωτερικού χώρου, έτσι και το βάψιμο κρεβατοκάμαρας είναι μια υπηρεσία που μπορείτε να προτιμήσετε, αντί για να προβείτε σε μια ανακαίνιση σπιτιού. Υπάρχουν πολλές επιλογές στα χρώματα για υπνοδωμάτιο.

 Τα χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο βάψιμο υπνοδωματίου σας, καθώς είναι αυτά που θα καθορίσουν το ύφος, τον φωτισμό και το αποτέλεσμα του χώρου σας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε καλής ποιότητας χρώματα και υλικά βαψίματος, προκειμένου η κρεβατοκάμαρά σας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

βάψιμο σπιτιού Άλιμος

Ιδανικό χρώμα για κρεβατοκάμαρα - βάψιμο υπνοδωματίου

Τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα που καλείστε να επιλέξετε, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αγαπημένο σας χρώμα. Πέρα από αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν για το βάψιμο υπνοδωματίου, ταιριαστά χρώματα.  Είναι σημαντικό τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα που θα επιλέξετε να αναδεικνύουν τον χώρο σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Παρακάτω θα δούμε κάποιες ιδέες για βάψιμο κρεβατοκάμαρας.

Παστέλ χρώματα για κρεβατοκάμαρα

Τα παστέλ χρώματα συνδυάζονται εύκολα με τα περισσότερα είδη διακόσμησης, από παραδοσιακά έως και μοντέρνα, και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με ουδέτερα ή και αντίθετα χρώματα. Τα προτιμάνε συνήθως στο βάψιμο υπνοδωματίου, καθώς δημιουργούν μια απαλή, χαλαρωτική και γαλήνια ατμόσφαιρα. Αποτελούν από τα λιγότερο τολμηρά χρώματα και είναι ζεστά χρώματα για κρεβατοκάμαρα που επιλέγονται πολύ συχνά.

 • Απαλό μπλε χρώμα τοίχου υπνοδωματίου

Το απαλό μπλε θα δώσει μια νότα ηρεμίας και γαλήνης. Λόγω αυτού, το μπλε βάψιμο κρεβατοκάμαρας μπορεί να μειώσει το στρες, δημιουργώντας ένα αρμονικό περιβάλλον. Ακόμη, οι πιο ανοικτές και παστέλ αποχρώσεις του μπλε μπορούν να δημιουργήσουν μια αέρινη αίσθηση στον χώρο του υπνοδωματίου σας. Θα τον κάνουν να φάινεται πιο ευρύχωρο και καθαρό.

 • Ροζ παστέλ χρώμα τοίχου

Ένα απλό και διακριτικό χρώμα. Το απαλό ροζ τοίχου μπορεί να προσθέσει μια πινελιά ζεστασιάς στην κρεβατοκάμαρά σας και να την κάνει πιο γλυκιά. Είναι ένα ιδανικό χρώμα κρεβατοκάμαρας.

 • Λεβάντα χρώμα τοίχου

Είναι ιδιαίτερο και ενώ δεν είναι έντονο. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο στυλ στον χώρο σας. Πρόκειται για ένα χρώμα που σας επιτρέπει να εκφράσετε το προσωπικό σας στυλ,  χωρίς υπερβολές. Μπορεί να συμπληρώσει και να αναδείξει διάφορα είδη διακόσμησης με διαφορετικά χρώματα.

 • Κίτρινο παστέλ χρώμα τοίχου

Μπορείτε να το αναζητήσετε και ως buttercream Yellow. Αυτό το χρώμα τοίχου κρεβατοκάμαρας θα δώσει ενέργεια στον χώρο και μια διακριτική φωτεινότητα. Το κίτρινο, ειδικά στην παστέλ βουτυροκρέμ απόχρωση θα φέρει φωτεινότητα στο υπνοδωμάτιό σας. Μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρά σας να φαίνεται αέρινη και ελαφριά.

Συμβουλή : Συνδυάστε το χρώμα λεβάντας με παστέλ κίτρινο για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα.

Μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

Τα «μοντέρνα χρώματα» είτε πρόκεινται για χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας, είτε όχι, καταρχήν εννοούνται τα πλούσια ζεστά χρώματα με έντονη αντίθεση προς το μαύρο χρώμα. Κάποια από τα μοντέρνα αυτά χρώματα για βάψιμο υπνοδωματίου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου χώρου είναι να εξής :

 • Γκρι κρεβατοκάμαρα

Το γκρι χρώμα τοίχου είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα που θα δώσουν στον χώρο σας μια πιο «ώριμη» όψη και πιο ήσυχη. Σε συνδυασμό πάντα με το χρώμα των επίπλων σας, το γκρι αποτελεί ένα από τις αγαπημένες επιλογές στον χώρο.

 • Σκούρο μπλε χρώμα τοίχου κρεβατοκάμαρας

Το χρώμα αυτό αποτελεί μια τολμηρή και μοντέρνα επιλογή χρώματος τοίχου, η οποία με το κατάλληλο styling του υπνοδωματίου σας, θα το αναβαθμίσει. Το πλούσιο χρώμα του σκούρου μπλε θα δώσει ένα δραματικό ύφος στο υπνοδωμάτιό σας, και μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας.

 • Magenta – Ματζέντα χρώμα τοίχου

Το ματζέντα χρώμα τοίχου κρεβατοκάμαρας είναι ένα χρώμα το οποίο γίνεται όλο και πιο αγαπητό τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα χρώμα το οποίο εκπέμπει ενέργεια και πάθος. Είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο.  Η διακόσμησή του είναι και εύκολη, καθώς ταιριάζει πολύ με «απλά» χρώματα που συνήθως είναι τα έπιπλα του υπνοδωματίου, όπως το λευκό, το καφέ, το μαύρο, κ.α. 

 • Μουσταρδί – κίτρινο χρώμα τοίχου

Το κίτρινο χρώμα υπνοδωματίου είναι μια τολμηρή και κομψή επιλογή, καθώς μπορεί να προσθέσει μια ποπ νότα στον χώρο σας και να του δώσει προσωπικότητα. Μπορείτε να προτιμήσετε το χρώμα αυτό για το βάψιμο κρεβατοκάμαρας, εάν τα έπιπλά σας είναι λευκά, καφέ, μαύρα ή ακόμη και πιο τολμηρά χρώματα. Για παράδειγμα χρώματα όπως το σκούρο πράσινο και το μωβ, με τα οποία το κίτρινο κάνει μια πανέμορφη και ιδιαίτερη αντίθεση.

 • Λευκό χρώμα τοίχου

Το λευκό χρώμα τοίχου υπνοδωματίου είναι ένα κλασικό «χρώμα». Μπορεί να μην θεωρείτε χρώμα στην χρωματική παλέτα, ωστόσο ένας λευκός τοίχος υπνοδωματίου θα δώσει φως στο υπνοδωμάτιό σας. Ακόμη,  θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και μοντέρνο ταυτόχρονα.

Όταν αναφερόμαστε σε «μοντέρνα χρώματα» είτε πρόκεινται για χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας, είτε όχι, καταρχήν εννοούνται τα πλούσια ζεστά χρώματα με έντονη αντίθεση προς το μαύρο χρώμα

 • terracotta – τερακότα χρώμα τοίχου

 

Το τερακότα χρώμα τοίχου είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα που είναι επίσης πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στο βάψιμο υπνοδωματίου. Είναι εύκολο να ταιριάξει με τα περισσότερα στυλ υπνοδωματίου, είτε ο χώρος σας είναι μοντέρνος, κλασσικός, ρουστίκ, κλπ. Το χρώμα αυτό είναι συνδεδεμένο με το αίσθημα της ασφάλειας και της άνεσης. Έτσι, αποτελεί ένα από τα ιδανικά χρώματα για κρεβατοκάμαρα. 

Γήινα χρώματα για κρεβατοκάμαρα

 • Μέντα χρώμα τοίχου

Η επιλογή χρώματος μέντα για το βάψιμο τοίχου υπνοδωματίου μπορεί να συνδέσει τον χώρο σας με την φύση, καθώς παραπέμπει στα ιδιαίτερα φύλλα μέντας. Αυτή η σχέση με τον φυσικό κόσμο μπορεί να φέρει μια πινελιά ανανέωσης στην κρεβατοκάμαρά σας, ενισχύοντας την σύνδεση με την φύση.

 • Λαδί χρώμα τοίχου

Το λαδί χρώμα κρεβατοκάμαρας είναι ένα ζεστό χρώμα για κρεβατοκάμαρα αλλά και γήινο. Θα δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας, σε συνδυασμό πάντα με την διακόσμησή του. Προσθέτει μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας στον χώρο. Ακόμη, το βάψιμο υπνοδωματίου σε λαδί χρώμα τοίχου, έχει ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με το φυσικό φως, αλλά και σε συνδυασμό με τεχνητό φωτισμό, δημιουργώντας μια ισορροπημένη και αρμονική αίσθηση στο δωμάτιο.

 • Χρώμα της άμμου

Το χρώμα της άμμου είναι μια ήρεμη επιλογή σε χρώματα τοίχου. Έτσι,  θα δημιουργήσει και εκείνη μια ηρεμία στην κρεβατοκάμαρά σας αλλά και θα δώσει κομψότητα στον χώρο σας.

 • Sienna χρώμα

Το σιένα χρώμα είναι το ιδανικό γήινο χρώμα. Είναι ένα κόκκινο – καφέ χρώμα  που αποτυπώνει 100% τους φυσικούς τόνους της γης. Έτσι, μπορεί να δημιουργήσει ένα φιλόξενο και αναπαυτικό χώρο μέσα από το βάψιμο υπνοδωματίου.

Συνδυασμοί χρωμάτων – χρώματα για κρεβατοκάμαρα

Υπάρχουν πολλά χρώματα τοίχου για κρεβατοκάμαρα μέσα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε έναν όμορφο συνδυασμό χρωμάτων τοίχου. Συγκεκριμένα, κάποια ιδανικά χρώματα για κρεβατοκάμαρα :

 • Άσπρο και μαύρο

Το άσπρο με το μαύρο είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός χρωμάτων τοίχου και είναι ιδανικός για μια μοντέρνα κρεβατοκάμαρα με προσωπικό στυλ.

 • Μπλε και λευκό

Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων τοίχου δημιουργεί μια γαλήνια και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλό μπλε χρώμα τοίχου κρεβατοκάμαρας σε συνδυασμό με λευκά καθαρά τελειώματα για ένα γαλήνιο αποτέλεσμα.

 • Καφέ και μουσταρδί

Οι σκούροι τοίχοι σε σκούρα καφέ απόχρωση σε συνδυασμό με μουσταρδί κίτρινες λεπτομέρειες δημιουργούν μια εκλεπτυσμένη και τολμηρή εμφάνιση στην κρεβατοκάμαρά σας.

 • Διάφοροι τόνοι καφέ

Μπορείτε να συνδυάσετε διάφορους τόνους του αγαπημένου χρώματος γκρι στον τοίχο του υπνοδωματίου σας, προκειμένου να δώσετε ένα μοντέρνο ύφος στον χώρο σας. 

Όταν επιλέγετε ένα χρώμα για το βάψιμο υπνοδωματίου, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το μέγεθος της κρεβατοκάμαράς σας, το φυσικό φως στο οποίο έχει πρόσβαση, την διακόσμησή του αλλά και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Μία καλή ιδέα πριν κατασταλάξετε στα χρώματα για κρεβατοκάμαρα, είναι να δοκιμάσετε δείγματα βαφής. Αυτό θα γίνει για να έχετε μια ιδέα του πως θα φαίνεται το χρώμα σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, προτού πραγματοποιήσετε το βάψιμο κρεβατοκάμαρας.

βάψιμο υπνοδωματίου

Γιατί να επιλέξετε εμάς για το βάψιμο υπνοδωματίου σας

Δίνουμε μεγάλη σημασία στο βάψιμο υπνοδωματίου, αλλά και στο βάψιμο όλων των χώρων της κατοικίας σας, και όχι μόνο. Λόγοι για να επιλέξετε εμάς και το συνεργείο ελαιοχρωματιστών μας για την κρεβατοκάμαρά σας :

 • Υλικά βαψίματος υψηλής ποιότητας
 • Καλή προετοιμασία βαψίματος
 • Εξειδικευμένες τιμές για κάθε πελάτη
 • Εμπειρία στο βάψιμο σπιτιού
 • Άμεση εξυπηρέτηση
 • Φωτογραφίες βαψίματος στην ιστοσελίδα μας

Τελικά, βλέπουμε πως δεν υπάρχει ένα μόνο ιδανικό χρώμα για κρεβατοκάμαρα, καθώς τα χρώματα για κρεβατοκάμαρα είναι πολλά. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας την διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας πριν το βάψιμο υπνοδωματίου, αλλά και την αρχιτεκτονική του χώρου σας, όπως και τον φωτισμό του, αλλά και την χρήση του δωματίου. 

Ελπίζουμε, μετά από την ανάγνωση αυτή να διευκολυνθείτε να επιλέξετε χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας για τον χώρο σας.