Τεχνοτροπίες

Τεχνοτροπίες τοίχου

Τεχνοτροπίες τοίχων - Διακόσμηση με τεχνοτροπίες

Εκτός από το κλασικό βάψιμο, υπάρχουν και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες τοίχου που μπορούμε να επιλέξουμε. Οι τεχνοτροπίες στον ελαιοχρωματισμό είναι οι ειδικές τεχνικές βαψίματος για τη διακόσμηση τοίχων που ξεφεύγουν από τα κλασικά σχέδια. Με τη σωστή τεχνική, χαρίζουν πανέμορφα αποτελέσματα.. 

  • Η τεχνοτροπία βούρτσας είναι ίσως η πιο απλή. Αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι βαψίματος, περνιέται το δεύτερο συνήθως διαφορετικής απόχρωσης, αναμειγμένο με glaze βερνίκι. Πριν στεγνώσει βουρτσίζεται με βούρτσα.
  • Με σφουγγάρι είναι από τις πιο δημοφιλής. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή της βούρτσας μόνο που εδώ χρησιμοποιείται σφουγγάρι.
τεχνοτροπίες

Τι είναι η τεχνοτροπία τοίχου ;

Οι τεχνοτροπίες είναι ειδικές τεχνικές βαψίματος που ξεφεύγουν από τον τυπικό, συνηθισμένο τρόπο ελαιοχρωματισμού. Είναι σύνθετες μέθοδοι διακόσμησης τοίχων, που εφαρμόζουμε με σχέδιο και μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απλές ή πολύπλοκες, διακριτικές ή εκκεντρικές, διαφέρουν τόσο ως προς το βαθμό δυσκολίας όσο και ως προς το αποτέλεσμα που έχουν σκοπό να αποδώσουν. Άλλες φορές την αίσθηση και την υφή υλικών (ξύλου, μετάλλου) άλλες την εντύπωση παλαίωσης και ωρίμανσης του χώρου και άλλες την ψευδαίσθηση του βάθους και του ανάγλυφου σε επίπεδες επιφάνειες. Μια τεχνοτροπία βαψίματος τοίχων μπορεί να κάνει τις τελικές επιφάνειες να είναι εντελώς λείες η μπορεί να είναι τραχιές, δίνοντας μια αμμώδη υφή. Τέλος, μια τεχνοτροπία μπορεί να δώσει την αίσθηση της παλαιότητας, άλλη να χαρίζει περισσότερο λάμψη, άλλη να είναι πιο απαλή στο μάτι.

Τεχνοτροπία τοίχου

Ανανεώστε τον χώρο σας με τεχνοτροπία

Εκτός από τις τεχνοτροπίες που στηρίζονται στους στόκους και θέλουν για την εφαρμογή τους σπάτουλα, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ πιο απλές. Με την χρήση ενός πινέλου, ένα γάντι τεχνοτροπίας ή ακόμα και ένα απλό ρολό. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες, μπορείτε να ανακαινίσετε το χώρο σας, κάνοντας τον πιο ζεστό και δίνοντας του μια διαφορετική αίσθηση. Είναι η καλύτερη επιλογή για να κατορθώσετε να έχετε άψογα αποτελέσματα. 

Πολλοί διακοσμητές και αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν τις τεχνοτροπίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έναν καμβά μέχρι και σε περιτυλίγματα συσκευασιών όταν θέλουμε να επιτύχουμε ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Πασχίζοντας καθημερινά να εμπλουτίζουμε την δουλειά μας με καινοτόμες προτάσεις τεχνοτροπίας τοίχου χρησιμοποιούμε παλιές και νέες μεθόδους αλλά και σύγχρονα υλικά με στόχο πάντα να ομορφαίνουμε τον χώρο σας.