Συχνές ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το βάψιμο

faq

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το βάψιμο σπιτιού;

Το βάψιμο κατοικίας δεν χρειάζεται να σχετίζεται απαραίτητα με κάποια ανακαίνιση. Το βάψιμο σπιτιού μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή είναι απαραίτητο. Η συχνότητα βαψίματος των τοίχων του σπιτιού μπορεί να διαφέρει από σπίτι σε σπίτι, καθώς το κάθε ένα βρίσκεται σε διαφορετικές συνθήκες και αποτελείται από διαφορετικά υλικά.

Συγκεκριμένα :

Βάψιμο ξύλινου τοίχου : κάθε 3-6 χρόνια

Βάψιμο στόκου : κάθε 5-6 χρόνια

Βάψιμο τούβλου : κάθε 15 χρόνια

Βάψιμο τσιμέντου : κάθε 10-15 χρόνια

Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για κουζίνα με καφέ ντουλάπια;

Τα ιδανικά χρώματα για κουζίνα με καφέ ντουλάπια είναι ανάλογα με το ύφος και την προσωπικότητα που θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο κουζίνας με καφέ ντουλάπια :

 • Λευκό χρώμα τοίχου κουζίνας

Ο λευκός τοίχος κουζίνας σε συνδυασμό με τα καφέ ντουλάπια κουζίνας θα σχηματίσουν έναν διαχρονικό και ξεχωριστό χώρο. Ακόμη, το λευκό χρώμα στον τοίχο, θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται πιο φωτεινή και μεγάλη.

 • Γκρι χρώμα τοίχου κουζίνας

Το γκρι χρώμα σε συνδυασμό με τα καφέ ντουλάπια θα δώσει μια ηρεμία στον χώρο σας και θα τον μετατρέψει σε έναν μοντέρνο και εκλεπτυσμένο χώρο. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με το βάψιμο τοίχου κουζίνας σε χρώμα γκρι ανοικτό, είτε σε γκρι σκούρο χρώμα.

 • Μπεζ χρώμα τοίχου κουζίνας

Το χρώμα μπεζ, σε συνδυασμό με τα καφέ ντουλάπια κουζίνας σας θα δώσει μια άνεση και μια ηρεμία στην κουζίνα σας.

 • Σκούρα χρώματα κουζίνας

Μια κουζίνα με σκούρα χρώματα μπορεί να δώσει έναν πιο δραματικό χαρακτήρα στον χώρο σας. Ανάλογα με την απόχρωση του καφέ των ντουλαπιών κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα για του τοίχους όπως είναι το σκούρο γκρι, το σκούρο μπλε, σκούρο πράσινο, το σκούρο καφέ, και άλλες πολλές αποχρώσεις που μπορείτε να βρείτε σε χρωματολόγιο για τοίχους. 

 • Ζεστά χρώματα κουζίνας

Η επιλογή ζεστών χρωμάτων όπως πορτοκαλί χρώμα, ώχρα χρώμα, και άλλα, συνδυάζονται όμορφα με τα καφέ ντουλάπια κουζίνας και θα δώσουν στον χώρο σας μια φυσική αίσθηση και ζεστασιά.

 

Tip! Στα ζεστά χρώματα κουζίνας, και τα παραπάνω χρώματα τοίχου, προσθέστε φυτά, τα οποία θα δώσουν στον χώρο σας μια ακόμη πιο φυσική και ήρεμη αίσθηση. 

Ποια είναι η διαδικασία για βάψιμο πόρτας εσωτερικής;

Αφού πρώτα γίνει η σωστή προεργασία για προστασία του χώρου σας από φθορές, το επόμενο βήμα είναι το βάψιμο ξύλου.

 • Για αρχή, στρώνετε στο πάτωμα πλαστική μεμβράνη και τη στερεώνετε με χαρτοταινία (χαρτοταινία βάζετε στα σημεία τα οποία δεν θέλετε να βαφτούν, όπως το πλαίσιο μεσόπορτας).
 • Αφαιρείτε το πόμολο από την πόρτα
 • Αν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη προηγούμενη βαφή λόγω ξεφλουδίσματος ή χρώματος, ρίχνετε διαβρωτικό στην επιφάνεια και το αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει. Αφήστε το να δράσει έως ότου δείτε ότι ξεκολλάει το στρώμα βαφής και ύστερα με τη βοήθεια σπάτουλας αφαιρέστε τη πλήρως.
 • Με ένα γυαλόχαρτο αφαιρείτε όλα τα υπολείμματα.
 • Περνάμε την ξύλινη επιφάνεια της μεσόπορτας με αστάρι και την αφήνετε να στεγνώσει για 12 ώρες. Έπειτα τρίβετε ελαφρώς τη πόρτα με γυαλόχαρτο.
 • Ξεσκονίζουμε την επιφάνεια και περνάμε την βαφή/χρώματα για πόρτες ξύλινες. Αφήνουμε να στεγνώσει πλήρως (12 ώρες περίπου). Αν δεν είστε ικανοποιημένη από την απόδοση του χρώματος περάστε τη και δεύτερο χέρι διαφορετικά μετά από 24 ώρες  είναι έτοιμη για χρήση.  

Το βάψιμο μεσόπορτας ολοκληρώθηκε και μόλις αποκτήσατε μια καινούργια μεσόπορτα! Ακολουθήστε όλα τα βήματα με προσοχή και με έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλιώς εμπιστευτείτε μας για το τέλειο βάψιμο μεσόπορτας.

 

Για το βάψιμο ξύλινης πόρτας η τιμή ανέρχεται γύρω στα 20 έως 30 ευρώ. 

Πως διορθώνω βάψιμο τοίχου που ξεφλουδίζει;

Καθώς οι κύριοι λόγοι που ο τοίχος μπορεί να ξεφλουδίσει είναι οι εξής 

 • Υγρασία
 • Το κακής ποιότητας βάψιμο σε συνδυασμό με κακής ποιότητας χρώμα για τοίχο
 • Μη χρήση αστάρι τοίχου για υγρασία

θα χρειαστεί να καταπολεμήσετε τα παραπάνω για να σταματήσει να ξεφλουδίζει το ταβάνι και ο τοίχος σας.

Αυτό θα συμβεί με το βάψιμο τοίχου από την αρχή με σωστά και ποιοτικά χρώματα τοίχου αλλά και ειδικό αστάρι για την υγρασία.

 

Tip: Η μόνωση τοίχου θα απομακρύνει το φούσκωμα στο ταβάνι και την υγρασία στον τοίχο μια και καλή!

Πως διορθώνω βάψιμο τοίχου που ξεφλουδίζει;

Καθώς οι κύριοι λόγοι που ο τοίχος μπορεί να ξεφλουδίσει είναι οι εξής 

 • Υγρασία
 • Το κακής ποιότητας βάψιμο σε συνδυασμό με κακής ποιότητας χρώμα για τοίχο
 • Μη χρήση αστάρι τοίχου για υγρασία

θα χρειαστεί να καταπολεμήσετε τα παραπάνω για να σταματήσει να ξεφλουδίζει το ταβάνι και ο τοίχος σας.

Αυτό θα συμβεί με το βάψιμο τοίχου από την αρχή με σωστά και ποιοτικά χρώματα τοίχου αλλά και ειδικό αστάρι για την υγρασία.

 

Tip: Η μόνωση τοίχου θα απομακρύνει το φούσκωμα στο ταβάνι και την υγρασία στον τοίχο μια και καλή!

Γιατί να κάνω εσωτερικό βάψιμο σπιτιού;

 • Συντήρηση – προστασία του τοίχου σας μέσα από το βάψιμο σπιτιού

Το εσωτερικό βάψιμο σπιτιού έχει παρόμοια ιδιότητα με το εξωτερικό βάψιμο τοίχου. Υλικά όπως είναι η γυψοσανίδα και ο γύψος είναι επιρρεπή στην υγρασία με το πέρασμα του χρόνου, και έτσι η ποιότητα του τοίχου σας μπορεί να χαλάσει, καθώς λόγω αυτού ο τοίχος θα βαρύνει.

 

 • Ανανέωση αέρα

Συνήθως τα παλιά σπίτια έχουν αρκετή σκόνη και βρωμιά. Με την ανανέωση των χρωμάτων τοίχου σας θα ανανεώσετε και την ποιότητα του αέρα στον χώρο σας. Πέρα από αυτό, το βάψιμο του σπιτιού θα αποτρέψει την δημιουργία μούχλας στον χώρο σας, για αυτό δεν πρέπει να το παραμελείτε με την πάροδο του χρόνου.

 

 • Ανανέωση με βάψιμο σπιτιού

Με την διαδικασία βαψίματος σπιτιού, κατά την ανακαίνιση σπιτιού, θα έχετε έναν όμορφο και ανανεωμένο τοίχο, εάν βέβαια το βάψιμο γίνει σωστά είτε από εσάς, είτε από ελαιοχρωματιστές – μπογιατζήδες. Εάν πρόκειται για βάψιμο μικρού σπιτιού, θα το βοηθήσει να «ανοίξει» σαν χώρος και θα το αναβαθμίσει. Στην συνέχεια θα αναφέρουμε και πληροφορίες σχετικά με την επιλογή χρωμάτων για βάψιμο σαλονιού, βάψιμο κρεβατοκάμαρας, κλπ., έτσι ώστε να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείτε για την ανακαίνιση σπιτιού να αναζητήσετε ιδέες στο διαδίκτυο για μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, ζεστά χρώματα για κρεβατοκάμαρα, μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, κλπ.

 

 • Προσωπικότητα και βάψιμο σπιτιού

Δώστε την δική σας νότα και προσωπικότητα στον χώρο, μέσα από το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Καθώς το σπίτι σας είναι ο προσωπικός σας χώρος, γιατί να μην τον διακοσμήσετε με τις δικές σας ιδέες; Ένα βάψιμο τοίχου μπορεί να ανανεώσει κατά πολύ τον προσωπικό σας χώρο.

 

 • Ανακαίνιση σπιτιού με μικρό κόστος

Με την βαφή του τοίχου του σπιτιού και γενικά με το βάψιμο σπιτιού και το βάψιμο επίπλων, μπορείτε να πετύχετε μια φθηνή ανακαίνιση σπιτιού, χωρίς να χρειάζεται να υπάρξει μεγάλο κόστος για την ανακαίνιση σπιτιού.

Γιατί εξωτερικό βάψιμο σπιτιού;

 • Προστασία και βάψιμο σπιτιού

 

Όπως και το εσωτερικό βάψιμο, το βάψιμο εξωτερικού χώρου είναι σημαντικό για την προστασία του σπιτιού και του τοίχου σας. Συγκεκριμένα, το εξωτερικό βάψιμο τοίχου, λειτουργεί σαν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας του εσωτερικού του σπιτιού σας. Μπορεί να προστατεύσει την οικεία σας από την μούχλα, τις έντονες ακτίνες του ηλίου οι οποίες μπορούν να φθείρουν το σπίτι σας, αλλά και άλλους παράγοντες, όπως είναι τα έντομα.

 

 • Καλαισθησία και βάψιμο σπιτιού

Με το βάψιμο σπιτιού, κατά την ανακαίνιση, όχι μόνο θα το προστατέψετε αλλά θα το κάνετε και πιο όμορφο αισθητικά. Λάβετε υπόψιν σας τα χρώματα που υπάρχουν στον κήπο σας με βάση τα φυτά κήπου, αλλά και ύφος και την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας, προκειμένου το βάψιμο εξωτερικού τοίχου να αναδείξει το σπίτι σας.

 

 • Βάψιμο σπιτιού και αξία σπιτιού

Σε περίπτωση που θέλετε ή θελήσετε να πουλήσετε το σπίτι σας, να γνωρίζετε πως όσο πιο πρόσφατα είναι βαμμένο και στο εξωτερικό του αλλά και στο εσωτερικό του, τόσο περισσότερο θα ανέβει η αξία πώλησής του.

Σε πόση ώρα στεγνώνει το αστάρι;

Περίπου 2 ώρες.

Ωστόσο, συμβουλεύουμε να εμπιστευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς το κάθε αστάρι τοίχου είναι διαφορετικό, όπως και ο κάθε τοίχος. 

Μπεζ χρώμα πως φτιάχνεται;

Μπορείτε να φτιάξετε το μπεζ της άμμου από χρωματολόγιο με την ανάμειξη των χρωμάτων : κίτρινο, λευκό και μπλε.

Ωστόσο, εάν παρέχετε έτοιμο καφέ χρώμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μπεζ με την προσθήκη λευκής βαφής τοίχου. (4 μέρη λευκό, 1 καφέ)

Βεραμάν χρώμα με τι ταιριάζει;

 • Λευκό χρώμα (φρέσκο και κλασικό αποτέλεσμα)
 • Σκούρο μπλε χρώμα (κομψός και ευέλικτος συνδυασμός, χρησιμοποιείται και σε casual αλλά και σε επίσημους χώρους)
 • Κοραλλί χρώμα (ο συνδυασμός βεραμάν με κοραλί-πορτοκαλί είναι ένας έντονος και καλοκαιρινός συνδυασμός που δημιουργεί τροπική ατμόσφαιρα)
 • Χρυσό (Το χρώμα βεραμάν με χρυσές λεπτομέρειες θα κάνει τον χώρο σας κομψό και λαμπερό)
 • Γκρι χρώμα (Ήρεμος και όμορφος συνδυασμός. Λειτουργεί και σε σύγχρονο αλλά και σε παραδοσιακό περιβάλλον, λόγω της ουδετερότητας και της ευελιξίας του)
 • Μωβ χρώμα (χαλαρωτική και κομψή παλέτα χρωμάτων)

Το πετρόλ με τι χρώμα ταιριάζει;

 • Λευκό
 • Πετρόλ με γκρι
 • Πετρόλ με μουσταρδί
 • Πετρολ με χώμα μέντας
 • Ανοικτό μπεζ χρώμα
 • Πετρολ τοίχος με πράσινο
 • Μωβ λιλά με πετρόλ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό blog μας για το πετρόλ χρώμα

 

Πράσινο με μπλε τι χρώμα βγαίνει;

Ανάλογα με την φωτεινότητα του κάθε χρώματος, το αποτέλεσμα θα είναι ένα χρώμα κοντινό στο τιρκουάζ, πετρόλ, κλπ.  

Πώς φτιάχνω πετρόλ χρώμα;

Πράσινο με μπλε.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και λευκό χρώμα, για αναστολή χρώματος και για να ρυθμίσετε την κατάλληλη απόχρωση για εσάς και τον τοίχο σας ή τα έπιπλά σας. 

Τι χρώμα κουρτίνα να βάλω στην κρεβατοκάμαρα;

Οι κουρτίνες κρεβατοκάμαρας μπορούν να εξαρτηθούν από το χρώμα / χρώματα τοίχου και την διακόσμηση του χώρου σας. Μπορείτε να δείτε τους συνδυασμούς χρωμάτων για να επιλέξετε κουρτίνες υπνοδωματίου μέσα από μια παλέτα χρωμάτων. Κατά κανόνα, τα χρώματα που βρίσκονται κοντά ή τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο, δημιουργούν τους πιο αρμονικούς συνδυασμούς.

Με τι χρώμα ταιριάζει το κίτρινο μουσταρδί;

 • πετρόλ χρώμα
 • λευκό
 • μωβ

Ταμπά χρώμα με τι ταιριάζει;

 • κρεμ
 • καφέ
 • χρυσαφί
 • πορτοκαλί
 • πράσινο
 • πετρολ

Χρώμα λιλά με τι ταιριάζει;

 • πετρολ
 • μουσταρδί κίτρινο
 • λευκό
 • γκρι
 • χρώμα μέντας
 • καφέ