Ιδανικο χρωμα για Κρεβατοκαμαρα

Οι 8 αποχρωσεις που μπορεις να χρησιμοποιησεις συμφωνα με εμπειρογνωμονα για interior design, για την κρεβατοκαμαρα σου.

Αν επιθυμείτε να κάνετε μια αλλαγή στο σπίτι σας, προτού προβείτε στην ανακαίνιση, προτιμήστε  να κάνετε αλλαγή στα χρώματα του σπιτιού σας. Το βάψιμο είναι μια γρήγορη και οικονομική λύση για να ανανεώσετε τον χώρο σας. Συγκεκριμένα, το βάψιμο του υπνοδωματίου-κρεβατοκάμαρας, μπορεί να σας ωφελήσει ψυχολογικά και αισθητικά. Η αλλαγή στο χρώμα του τοίχους σας μπορεί να αλλάξει τη διάθεση σας, την ατμόσφαιρα το χώρου, να σας χαλαρώσει ακόμη και να καλυτερέψει τον ύπνο σας. Ας μην ξεχνάμε, ότι το υπνοδωμάτιο αποτελεί ένα προσωπικό χώρο στο σπίτι και θα πρέπει να λάβετε σημαντικά υπόψη σας το χρώμα που θα επιλέξετε. Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για την κρεβατοκάμαρα το 2024. 

Ποιες 8 αποχρώσεις αποτελούν τάσεις για το βάψιμο της κρεβατοκάμαρας για το 2024

Σύμφωνα με την ειδικό Amy Woolf, 8 είναι οι αποχρώσεις που θα αποτελέσουν τις νέες τάσεις για το βάψιμο της κρεβατοκάμαρας το 2024 και τις οποίες θα σας παρουσιάσω.

  • Αρχικά, αν θέλετε να προσθέσετε ζεστασιά στην κρεβατοκάμαρα σας τότε η καλύτερη επιλογή είναι το απαλό πράσινο. Το ανοιχτό πράσινο είναι το χρώμα που δίνει ένα αίσθημα φρεσκάδας και ηρεμίας. Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα, επιλέξτε ένα πράσινο που να τείνει προς το κίτρινο και να μην είναι σκούρο. Το απαλό πράσινο σε συνδυασμό με σκούρα ξύλινα έπιπλα είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

Συμβουλή: Αποφύγετε το πράσινο της μέντας και το πράσινο με πολλές αποχρώσεις του μπλε.

  • Το ροζ, ακόμα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο υπνοδωμάτιο σας. Συγκεκριμένα, το απαλό ροζ, είναι μια απόχρωση που επιστρέφει στις τάσεις. Αποτελεί μια ρομαντική επιλογή, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει ζεστασιά στο χώρο σας.  

Συμβουλή: Αν το φοβάστε σαν απόχρωση, δοκιμάστε αρχικά να κάνετε μικρές μετατροπές στο χώρο σας, σε απαλό ροζ, για να δείτε αν σας ταιριάζει.

  • Μία απόχρωση που θα αποτελέσει τάση το 2024, για το βάψιμο της κρεβατοκάμαρας, είναι το μπλε. Φυσικά, το μπλε πάντα αποτελούσε μια κλασσική επιλογή, από απαλό και γαλήνιο μπλε σε ένα βαθύ και ζεστό ναυτικό μπλε.

Συμβουλή: Προτιμήστε μπλε του σχιστόλιθου ή γενικότερα μπλε πού έχει γκρι υποτόνους. Ακόμα, αποφύγετε τις ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυαστεί. Ένας ασφαλές συνδυασμός με το χρώμα μπλε είναι το λευκό και μπορεί να κάνει μεγάλη αντίθεση στο χώρο.

  • Δώστε λάμψη στο δωμάτιο βάφοντας την οροφή της κρεβατοκάμαρας με λευκό ζεστό χρώμα και χρυσούς υποτόνους. Για επιτύχετε το χρυσή λάμψη, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τον φωτισμό. Το λευκό με χρυσό, μπορεί να αναδείξει την ζεστασιά του δωματίου με κομψό τρόπο.

Συμβουλή: Αποφύγετε το καθαρό λευκό χρώμα, καθώς έχει την τάση να φαίνεται γκρι και προσδίδει στο χώρο ψυχρότητα.

  • Η απόχρωση «βιολετί» είναι το νέο φυσικό χρώμα που αποτελεί τάση για το 2024. Προσδίδει στο υπνοδωμάτιο ηρεμία με ουδέτερο τρόπο. Αναζητήστε ένα ελαφρύ, σχεδόν ουδέτερο βιολετί και χρησιμοποιείστε το είτε στην οροφή, είτε στους τοίχους.

Συμβουλή: Το χρώμα της βιολέτας, μπορεί να δώσει στο χώρο σας δραματικότητα ή να το κάνει ουδέτερο. Ωστόσο, μπορεί να κάνει μεγάλη αντίθεση με το καθαρό λευκό και το σκούρο γκρι.

 

  • Το τιρκουάζ αποτελεί  την τέλεια επιλογή για φέτος.  Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα,  το τιρκουάζ είναι ένα πολύ «κολακευτικό» χρώμα για το υπνοδωμάτιο σας. Έχει την ιδιότητα να σας ηρεμήσει, αλλά ταυτόχρονα και να σας δραστηριοποιεί.

Συμβουλή: Ένα πολύ ανοιχτό τιρκουάζ στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σας, μπορεί να κατακλύσει το δωμάτιο, για αυτό προτιμήστε ένα ήσυχο τουρκουάζ.

  • Μία ακόμα επιλογή για να δώσετε ρομαντικό και δραματικό ύφος στην κρεβατοκάμαρα σας είναι το κοραλλί. Αν επιθυμείτε ένα ζωντανό και τολμηρό χρώμα στους τοίχους, αλλά παράλληλα να είναι και ουδέτερο, τότε το απαλό κοραλλί είναι το ιδανικό χρώμα.

Συμβουλή: Το απαλό κοραλλί ταιριάζει απόλυτα με όλες τις αποχρώσεις ξύλου, από ανοιχτό καφέ με γκρι υποτόνους μέχρι και σκούρο καφέ.

  • Τέλος, οι πέτρινες αποχρώσεις στους τοίχους είναι η απόλυτη τάση για το 2024, και μπορεί να λειτουργήσει ως φόντο για φωτεινότερες αποχρώσεις. Για όσους προτιμούν έναν μαξιμαλιστικό τρόπο διακόσμησης, τότε επιλέξτε μια πέτρινη απόχρωση που ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα που θέλετε να εντάξετε στον χώρο σας.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να βρείτε μια πέτρινη απόχρωση που να είναι αληθοφανή, ούτε πολύ γκρι, ούτε πολύ μπεζ. Το πόσο σκούρα επιθυμείτε να είναι η απόχρωση σας εξαρτάται από το φυσικό φως που έχει το δωμάτιο σας και από το προσωπικό σας γούστο

Φυσικά, το ιδανικό χρώμα για βάψιμο κρεβατοκάμαρας ξεχωρίζει για τον καθένα. αφού πρέπει να είναι σύμφωνο με το προσωπικό μας στυλ και τη διάθεση μας. Σημειώστε, ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα χρώματα που θέλετε να εντάξετε στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας και το φυσικό φως που διαθέτει, ενώ μπορείτε να δείτε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων για βάψιμο υπνοδωματίου σε προηγούμενο άρθρο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *