Τεχνοτροπιες τοιχου και τεχνικες

Τεχνοτροπιες τοιχου και τεχνικες για να ανανεωσετε τους τοιχους σας.

Οι τεχνοτροπίες τοίχων αποτελούν ένα χαρακτηριστικό των μοντέρνων σπιτιών δίνοντας μια νέα ζωή στους τοίχους με διαχρονικό ύφος. Οι τεχνοτροπίες τοίχου είναι ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο τοίχου και ξεφεύγουν από τον συνηθισμένο και κλασσικό τρόπο ελαιοχρωματισμού.
Υπάρχουν διάφορων ειδών τεχνικές για ν ανανεώσετε τους τοίχους προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

7 Ιδεες- τεχνοτροπια τοιχου

Αν νομίζετε ότι, το να δημιουργήσετε υφές στους τοίχους σας είναι μια δύσκολη εργασία, τότε ξανασκεφτείτε το. Μπορεί να χρειάζεται μια πρακτική για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Ας δούμε λοιπόν 7 απλές τεχνικές και τεχνοτροπίες για να δημιουργήσετε μόνοι σας υφές στους τοίχους σας.

τεχνοτροπιες τοιχου
  1. Η τεχνοτροπία της χτένας. Χρησιμοποιήστε μία οδοντωτή σπάτουλα πάνω σε υγρή επιφάνεια γυψοσανίδας και κάντε κινήσεις σαν να χτενίζετε τον τοίχο. Η τεχνική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται γραμμές διαφόρων μηκών και σχημάτων. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει το σχέδιο του ουράνιου τόξου, που επαναλαμβάνεται κατά μήκος σε όλη την επιφάνεια. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός και μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Μπορείτε ακόμα να πειραματιστείτε κάνοντας διάφορα σχήματα, όπως ζιγκ-ζαγκ, κύματα και στροβιλισμούς.

  2. Υφή φλούδας πορτοκαλιού: Η υφή φλούδας πορτοκαλιού μοιάζει ακριβώς όπως ακούγεται. Για να πετύχετε αυτή τη τεχνική αρχικά θα πρέπει να έχετε περάσει τον τοίχο σας με μία βάση. Θα χρειαστείτε ένα πιστόλι με χοάνη ψεκασμού με ρυθμιζόμενη βαλβίδα με αέρα, ένα συμπιεστεί αέρα και ένα μείγμα γυψοσανίδας. Ανακατέψτε το μείγμα  με νερό, μέχρι να αποκτήσει μια παχύρευστη υφή και αργότερα τοποθετήστε το υγρό στο πιστόλι. Ρυθμίστε τη βαλβίδα αέρα ανάλογα με το επιθυμητό μοτίβο ψεκασμού. Το εφέ αυτό, δημιουργείται με δύο στρώσεις μειγματος. Απλώνεται την πρώτη στρώση, την αφήνετε να στεγνώσει και στη συνέχεια την τρίβεται με γυαλόχαρτο. Απλώνεται τη δεύτερη στρώση, και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αφού στεγνώσει περάστε με χρώμα τον τοίχο σας.

  3. Τεχνική κατεδάφισης. Αυτή η τεχνοτροπία τοίχου, δημιουργεί ένα μοναδικό ρουστίκ μοτίβο. Για να το πετύχετε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως αυτή που αναφέραμε για να δημιουργήσετε την υφή του πορτοκαλιού, προσθέτοντας ένα επιπλέον βήμα.  Απλώνετε το μείγμα με μία σπάτουλα, ότι μήκος θέλετε, για να δώσετε το μοτίβο της κατεδάφισης.

  4. Η τεχνική του βούρτσας: Για να πετύχετε την τεχνική αυτή, χρησιμοποιήστε μία βούρτσα όσο η επιφάνεια είναι υγρή και κάνετε διάφορες κινήσεις, σαν να χτυπάτε τον τοίχο. Διασκεδάστε με τη διαδικασία και δημιουργείστε ελεύθερα μοτίβα.

  5. Skip trowel τεχνική. Η τεχνική αυτή  αφήνει ένα ταλαιπωρημένο και ρουστίκ ύφος στον τοίχο σας. Για να πετύχετε αυτή τη τεχνική θα χρειαστείτε λάσπη γυψοσανίδας και μία σπάτουλα με κυρτή λεπίδα. Απλώστε την λάσπη με τη σπάτουλα στον τοίχο σας, δίνοντας έμφαση σε διαφορετικά σημεία στον τοίχο σας. Θυμηθείτε ότι, όσο πιο πολλές είναι οι λείες επιφάνειες τόσο πιο ήρεμο είναι το ύφος που θα δώσετε, αντίθετα όσο πιο τραχιά είναι επιφάνεια δίνει μία κίνηση και ζωντάνια στον τοίχο σας.

  6. Ποπ-κορν υφή: Η πιο δημοφιλής τεχνική, ήδη από τη δεκαετία του 70′. Χρησιμοποιείται κυρίως για το ταβάνι. Για να την πετύχετε, αναμείξετε το μίγμα γυψοσανίδας με νερό και πολύ μικρά κομμάτια από πολυστυρένιο. Προσοχή, η υφή που δημιουργείτε στην επιφάνεια του τοίχου δεν καθαρίζεται εύκολα, για αυτό αν επιλέξετε αυτή τη τεχνοτροπία, περάστε την επιφάνεια με ένα ματ χρώμα.

  7. Αμμώδης υφή: Για να δημιουργήσετε αυτή την υφή, αρκεί να αναμείξετε τη βάση χρώματος/ primer με άμμο. Απλώστε το μείγμα με ελεύθερες κινήσεις. Είναι μια πολύ εύκολη τεχνική και μπορεί να διατηρηθεί και να συντηρηθεί εξίσου εύκολα.

Θυμηθείτε ότι, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για τις κινήσεις όπου πρέπει να κάνετε για το άπλωμα των μειγμάτων. Διασκεδάστε κατά τη διάρκεια της εργασίας και απολαύστε τη διαδικασία.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *