ταπετσαριες τοιχου

ολα οσα πρεπει να γνωριζετε για τις ταπετσαριες τοιχου, τι τυπο ταπετσαριας  να επιλεξετε και πως να τις τοποθετησετε.-Οδηγος για ταπετσαριες

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι πολύ όμορφος τρόπος για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας.  Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι ταπετσαριών. Ο κάθε τύπος χρειάζεται και διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν το τοποθετήσετε ταπετσαρία στους τοίχους σας.

ταπετσαρια τοιχου

Τυποι Ταπετσαριας

  1. Χάρτινη ταπετσαρία: Η χάρτινη ταπετσαρία είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ταπετσαρίας. Είναι κατασκευασμένη από πλαστικοποιημένο χαρτί. Για να την τοποθετήσετε στον τοίχο σας αρκεί να απλώσετε την κόλλα στο χαρτί, ενώ για να την αφαιρέσετε θα πρέπει να την μουλιάσετε. Καθαρίζεται εύκολα, αρκεί να ταμπονάρετε την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι.
  2. Βινυλική (βινύλ) ταπετσαρία-Νon Woven: Είναι κατασκευασμένη με υλικά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά, ιδανική για το μπάνιο, το παιδικό υπνοδωμάτιο ακόμα και για την κουζίνα. Μπορεί να τοποθετηθεί και να καθαριστεί πολύ εύκολα. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε βινύλ ταπετσαρίες με ανάγλυφη υφή ή λεία, ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Τοποθετείτε με αφού έχετε απλώσει κόλλα στην από πίσω πλευρά της ταπετσαρίας.
  3. Αυτοκόλλητη ταπετσαρία: Είναι κατασκευασμένη με υλικά όπως και η βινυλική ταπετσαρία. Η διαφορά είναι στην τοποθέτηση της. Για να την τοποθετήσετε σωστά πρέπει να κάνετε και τη σωστή προετοιμασία. Καθαρίστε τον τοίχο και αφήστε τον να στεγνώσει. Πριν τοποθετήσετε την ταπετσαρία απλώστε αστάρι στον τοίχο για να μπορεί να το ξεκολλήσετε πιο εύκολα.
  4. Μεταλλική Ταπετσαρία: Η μεταλλική ταπετσαρία είναι η ιδανικότερη επιλογή για όσους θέλουν να δώσουν ένα έντονο ύφος στον χώρο τους. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα είδη μεταλλικής ταπετσαρίας. Πολλές ταπετσαρίας συνδυάζουν τα στοιχεία της λάμψης με θαμπά δημιουργώντας μια αντίθεση στον χώρο. Τοποθετείται, αφού απλώσετε κόλλα στο υπόστρωμα της.
  5. Υφασμάτινη Ταπετσαρία: Η υφασμάτινη ταπετσαρία μπορεί να βρεθεί στην αγορά κατασκευασμένη από διάφορα υλικά. Η επίστρωση μπορεί να είτε είτε από βελούδο ή ύφασμα, είτε από φυσικά υλικά όπως φελλός και ψάθα. Το υπόστρωμα της είναι συνήθως non-woven, δηλαδή για να την τοποθετήσετε αρκεί να απλώσετε κόλλα.
  6. Ταπετσαρία τύπου πλακάκι: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο μπάνιο και είτε στην κουζίνα. Είναι μία πολύ εύκολη και οικονομική λύση αν θέλετε να αναβαθμίστε τον χώρο σας, χωρίς απαραίτητα να κάνετε ανακαίνιση. Πριν την τοποθετήσετε ελέγξτε το τον χώρο να μην έχει υγρασία και να έχετε ενεργό τον εξαερισμό. Επιπλέον, εφαρμόστε στην επιφάνεια που θα τοποθετήσετε στην ταπετσαρία, αστάρι ταπετσαρίας ανθεκτικό στη μούχλα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ταπετσαριών, ανάλογα με τα υλικά που είναι κατασκευασμένη και τον τρόπο τοποθέτησης. Η ταπετσαρία τοίχου μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα του χώρου σας και να σας προσφέρει  εκθαμβωτικά αποτελέσματα.

ταπετσαριες τοιχων

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *