Τι πρεπει να γνωριζετε κατα το βαψιμο σπιτιου

Τι πρέπει να γνωρίζετε κατά το βάψιμο σπιτιού

Για να γίνουν σωστά οι ελαιοχρωματισμοί είναι καλό να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουμε από την διαδικασία βαψίματος, είτε την κάνουμε μόνοι μας, είτε απευθυνθούμε σε κάποιον ελαιοχρωματιστή.

  • Προετοιμασία επιφάνειας βαψίματος
  • Υλικά βαψίματος
  • Τεχνικές βαψίματος
ασταρι τοιχου
ελαιοχρωματιστής
χρώμα τοίχου

Προετοιμασία για βάψιμο σπιτιού

Η προετοιμασία τοίχου είναι εξίσου σημαντική με την διαδικασία βαψίματος. Ο κάθε τοίχος έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως η διαδικασία ίσως διαφέρει από τοίχο σε τοίχο. Συνήθως η προετοιμασία για βάψιμο σπιτιού απευθύνεται στο τρίψιμο τοίχου πριν το βάψιμο, στο καθάρισμα τοίχων, αλλά και στην σωστή κάλυψη των επίπλων για την διασφάλιση τα ασφάλειάς τους από την μπογιά.  Τέλος, στην διαδικασία αυτή περιλαμβάνεται και το αστάρι τοίχου, πριν το στοκάρισμα και το βάψιμο.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως προεργασία για βάψιμο εξωτερικού τοίχου δεν διαφέρει πολύ με αυτήν του εσωτερικού, ωστόσο, είναι δυσκολότερη λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας.

Tip : Το καλύτερο αστάρι εξωτερικού τοίχου θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις οποίες εκτίθεται ο κάθε τοίχος. Για παράδειγμα, εάν ο εξωτερικός τοίχος σας είναι σε μέρος με υγρασία, τότε ένα αστάρι τοίχου για υγρασία θα είναι ιδανικό.

Υλικά βαψίματος

Τα χρώματα τοίχου και τα υλικά θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας προκειμένου να πετύχουμε ένα ιδανικό βάψιμο τοίχου, βάψιμο επίπλων, μια ιδανική μόνωση ταράτσας, μια πατητή τσιμεντοκονία κ.ο.κ. Οποιαδήποτε δηλαδή υπηρεσία σχετική με τους ελαιοχρωματισμούς και κάποιες οικοδομικές εργασίες.

Εάν επιλέξετε να προμηθευτείτε τα δικά σας υλικά, ζητήστε την γνώμη κάποιου έμπειρου ελαιοχρωματιστή και περιγράψτε την επιφάνεια που θα χρειαστεί βαφή.

μουχλα στον τοιχο

Τεχνικές βαψίματος

Καθώς ο κάθε τοίχος είναι διαφορετικός και απαιτεί συγκεκριμένη τεχνική βαψίματος, θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τον κάθε τοίχο προκειμένου να δούμε τι θα χρειαστεί. Πριν βάψετε τον τοίχο σας σιγουρευτείτε πως έχετε καλύψει τις γωνίες και τα σημεία που δεν επιθυμείτε να βαφτούν με χρώματα τοίχου, αστάρι, κλπ.

Για να πετύχετε ένα σωστό βάψιμο, η υπομονή είναι από τα σημαντικότερα εφόδια. Μην βιαστείτε να βάψετε το 2ο χέρι πριν να έχει στεγνώσει ολοκληρωτικά ο τοίχος σας

Έτσι, πλέον, μπορούμε να κατανοήσουμε πως κατά το βάψιμο σπιτιού, οι τεχνικές βαψίματος και το βάψιμο, δεν αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία της διαδικασίας, αλλά εξαρτώνται και από τα υπόλοιπα βήματα ενός βαψίματος.  Εάν ένα “σωστό” βάψιμο δεν συνοδεύεται με μια εξίσου σωστή διαδικασία, για τον εκάστοτε τοίχο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ιδανικό. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *